Marokko Reizen

Essaouira Bestemmingsinformatie

Dankzij de ligging op een schiereiland, waar de passaatwinden altijd waaien, beschikt Essaouira over een heerlijk klimaat. Rond deze plaats vindt u veel mossel- en oesterkwekerijen. Langs de kust staan veel villa’s en de komende jaren zal het strandtoerisme hier zeker uitgebreid worden.

Tussen Essaouira en Agadir vindt u grote droge gebieden met als enige begroeiing Argania-bomen. Deze bomen bevatten een zeer rijke olie en geiten zijn zo dol op de vruchten van deze bomen, dat ze er zelfs inklimmen om ze te pakken te krijgen.

Op de wallen van deze vestingstad staat een hele rij indrukwekkende kanonnen, ooit het decor voor de verfilming van Othello door Orson Welles. In het centrum vindt u veel witte en blauw geschilderde huizen langs de smalle straatjes.

In Essaouira vindt u veel zilversmeden en houtbewerkers die werken met het hout van de thyja bomen die enkel in Marokko groeien. Ook beschikt de stad over een prachtige vissershaven, waar een levendige verkoop heerst van verse vis en schaaldieren.

Marokko-reizen heeft een aantal hotels voor u geselecteerd in deze stad. U vindt deze kustplaats terug in onze Fly-drive Zuidelijke Koningssteden.

Boek nu

Hotels

TIP: Voer het totale aantal personen in kamer 1 in voor de beste self-catering resultaten
Voeg kamer toe

Choose a region below or enter your destination on the left

Volwassenen
Kinderen

Aktiviteiten

Essaouira Impressies

GebruiksovereenkomstPrivacybeleidCopyright 2024 Nova Tours, site by TravelDNA™
Back To Top