Marokko Reizen

Marrakech Bestemmingsinformatie

Marrakech, gelegen aan de voet van het Atlasgebergte, wordt gezien als de hoofdstad van zuidelijk Marokko en als naamgever van het land.

Marrakech was in de 11e eeuw het centrum van de Almovariden en kende daarna vele heersers, waaronder Yakoub el-Mansour, de sultan die de beroemde Koutoubia moskee met haar 77 meter hoge minaret liet bouwen. De bouw van deze prachtige minaret werd voltooid in 1199. Bovenop de lichtkoepel van de moskee bevinden zich vier koperen bollen, die volgens een legende van puur goud zouden zijn. Als boetedoening gemaakt uit de sieraden van de vrouw van Yakoub el-Mansour, omdat zij het vasten tijdens de Ramadan drie uur zou hebben onderbroken.

Marrakech heeft prachtige parken, een leuke manier om deze te bezoeken is om dit per koets te doen. Het Bahia paleis heeft prachtige tuinen, geurend naar jasmijn en sinaasappelbloesem. In de tuin van Villa Majorelle vindt u vele vogelsoorten en bij zonsondergang vormt de weerspiegeling van het paviljoen in de Menara met haar grote palmentuin van 13.000 ha. een prachtig gezicht.

Andere bezienswaardigheden van Marrakech zijn o.a. de grafzerken van de Saadiers en de Ben Youssef medersa, opgericht in de 14e eeuw en totaal verwoest in 1565 door sultan Moulay Abdallah.

Ook een bezoek zeker waard zijn de resten van het El Badii paleis, ooit door Ahmed Mansour gebouwd met goud, onyx en Italiaans marmer wat hij geruild had voor suiker. Het centrum van de stad is het Jemaa el-Fna plein. Van oudsher het plein waar de boeren en kooplieden uit de Sous, de hoge Atlas en het zuiden elkaar ontmoetten. Tegenwoordig vormen een verzameling dansers, kunstenaars, muzikanten, acrobaten en verkopers een indrukwekkend schouwspel. 's Avonds staan er kraampjes met etenswaren uitgestald en kan men zich tegoed doen aan gerechten, zoals couscous en harira.

Boek nu

Hotels

TIP: Voer het totale aantal personen in kamer 1 in voor de beste self-catering resultaten
Voeg kamer toe

Choose a region below or enter your destination on the left

Volwassenen
Kinderen

Aktiviteiten

Marrakech Impressies

GebruiksovereenkomstPrivacybeleidCopyright 2024 Nova Tours, site by TravelDNA™
Back To Top