Marokko Reizen
image

Agadir

Agadir

Agadir Bestemmingsinformatie

De naam van deze stad is een Berbers woord en betekent zoveel als 'versterkte opslagplaats' of 'vesting'. Veel van deze agadirs vinden we in het zuiden en in de Atlas. De stad Agadir is een regionale hoofdstad en niet alleen de mooiste en meest geliefde badplaats van Marokko, maar ook handelscentrum voor landbouwproducten uit het Sous-dal en belangrijk op het gebied van de visverwerking.

De geschiedenis van Agadir begint rond 1505 wanneer een Portugese edelman aan de voet van een heuvel een fort bouwt. Dit fort werd door de koning van Portugal gekocht en verder uitgebreid, waarna er een garnizoen werd ondergebracht. Ook werd het gebruikt om goud en slaven te verhandelen.

In 1541 worden de Portugezen, na een heilige oorlog die zes maanden duurt, verdreven door de grondlegger van de dynastie der Saadiers, Mohammed Sheik el Mehdi. Hierna breken gouden tijden aan voor Agadir; scheepsladingen goud, specerijen, leder, dadels en suikerriet worden er dagelijks verhandeld.

Ook kent Agadir slechte tijden. Op 29 februari 1960 wordt de stad getroffen door een zware aardbeving, gevolgd door een vloedgolf. Er vallen ruim 15.000 slachtoffers en de stad wordt compleet verwoest.

Onder de leiding van koning Mohammed V wordt in 1962 begonnen met de wederopbouw, nu 1,5 km meer naar het zuiden gelegen. De constructies van de heropgebouwde stad worden ontworpen met het oog op het overleven van eventuele nieuwe aardschokken.

Met de avenue Mohammed V als hoofdader is het nu een vriendelijke witte stad met mooie rustgevende parken. Het is er heerlijk slenteren langs de terassen van de cafe's en in de belangrijkste vissershaven van Marokko.

Grote trekpleisters van Agadir zijn het 10 km lange zandstrand, de ligging in een beschermende baai, de 300 dagen zon per jaar (voornamelijk in de winter) en de brede wandellanen met talloze winkels, restaurants, nachtclubs en dancings.

Ook voor liefhebbers van een sportieve vakantie valt er genoeg te beleven; windsurfen, paardrijden, tennis (50 terreinen), golf (9 holes op 8 km), zeilen, waterskien en vissen.

Marokko-reizen.nl heeft een aantal aantrekkelijke hotels voor u geselecteerd op deze zonnige bestemming. 


Boek nu

Hotels

TIP: Voer het totale aantal personen in kamer 1 in voor de beste self-catering resultaten
Voeg kamer toe

Choose a region below or enter your destination on the left

Volwassenen
Kinderen

Aktiviteiten

GebruiksovereenkomstPrivacybeleidCopyright 2023 Nova Tours, site by TravelDNA™
Back To Top