Marokko Reizen
image

Casablanca

Casablanca

Casablanca Bestemmingsinformatie

Casablanca geldt als de economische hoofdstad van Marokko en heeft de infrastructuur van een internationale grootstad. Deze stad slaagt erin moderne technologie te verbinden met aloude tradities, waardoor er een geheel eigen stijl ontstaat.

In de 10e eeuw v.Chr. vestigden zich reeds Berberse vissers hier en in de 7e eeuw n.Chr. stichtten zij hier hun eigen koninkrijk en kozen Anfa, wat heuvel betekent, als hun hoofdstad. De stad werd in 1068 verwoest en pas in de 14e eeuw weer opgebouwd om in 1468 platgebrand te worden door de Portugezen. Diezelfde Portugezen bouwden de stad 100 jaar later weer op. Na de grote aardbeving van 1755 verlieten zij de stad. De stad werd opnieuw herbouwd in 1770, waarna zij de Arabische naam "Dar el-Be?¨da" kreeg, wat "huis van de witte vrouw" betekent. Dit werd in 1781 herdoopt in het Spaanse "Casa Blanca", hetgeen "wit huis" betekent.

In 1912 werd de stad onder Franse leiding verder uitgebreid en verfraaid. Hiervan getuigen nog steeds de fraaie art Deco voorgevels overal in de stad.

De vaak elegante huizen in art Deco en neo-moorse stijl liggen langs prachtige lanen, welke een ster vormen vanuit het centrum van de stad. De souks zijn een netwerk van straten en pleintjes met verschillende bazaars, waar van alles te koop is, van traditioneel aardewerk en handgemaakte tapijten tot bewerkte theepotten en voedsel.

Een belangrijke bezienswaardigheid is de imposante Hassan II moskee, gebouwd op een schiereiland in 1980 (klaar in 1993) en ontworpen door de Franse architect Michel Pinceau. Met haar 200 meter hoge minaret, welke al van 35 km afstand te zien is, moest deze moskee een symbool voor Noord-Afrika worden, gelijk het Vrijheidsbeeld dat is voor Amerika.

Andere bijzondere gebouwen in Casablanca zijn de Mahkama du Pacha, welke zowel als gerechtsgebouw als officieel ontvangstcentrum gebruikt wordt en de monumentale Notre Dame de Lourdes kerk. Deze kerk uit de jaren 50 heeft prachtige 800 m2 grote glasramen.

Het belangrijkste uitgaanscentrum is de Corniche, hier bevinden zich de meeste hotels, bars en restaurants.

Het totale oppervlakte bestrijkt ca. 20.000 m2. Alleen al de esplanade, het voorplein, biedt plaats aan ongeveer 80.000 pelgrims en in de gebedsruimte is plaats voor ca. 25.000 gelovigen.

Marokko-reizen heeft een aantal hotels voor u geselecteerd in deze stad.

Ook hebben wij prachtige fly-drives waarbij u Casablanca bezoekt, te weten de Fly-drive Koningssteden en de Fly-drive zuidelijke Koningssteden.

Boek nu

Hotels

TIP: Voer het totale aantal personen in kamer 1 in voor de beste self-catering resultaten
Voeg kamer toe

Choose a region below or enter your destination on the left

Volwassenen
Kinderen

Aktiviteiten

Casablanca Impressies

GebruiksovereenkomstPrivacybeleidCopyright 2023 Nova Tours, site by TravelDNA™
Back To Top